суботу, 10 листопада 2018 р.

25x5-2018

25 за 5 - 2018. 10.11.2018



Цьогорічне змагання 25х5 біг (точніше ходив з підбіжками) з братом. Що тут скажеш - тренування воно і є тренування (мається на увазі тренування перед 50х10) 
 
   В цьому році старт був майже біля Пісківки - де зазвичай проводиться 50*10. Та і дистанція була "по мотивах" 50 за 10 2013 року. КП трохи не співпадали, але карта була саме та. Її  (без КП, просто район проведення змагань) виклали перед стартом на форумі, де проводиться реєстрація, що дало змогу зробити електронні версії карти для різних гаджетів, що я і зробив по можливості. Отже, на старт ми мали карти в: Magellan Explorist GC(310), GARMIN (Etrex30, FENIX 5X брата) та в Андроїд телефоні на OziExplorer (глючну, була обрізана навпіл та не правильно прив'язана, не користувався). Крім того, була купа "стокових" карт в 2 телефонах - LocusMaps, Google, на Android та Osmand на IOS. Однією із задач було протестувати, якою картою найзручніше користуватися. Але про все по порядку.
   Добиратися на старт вирішили автомобілем. Навігатор намалював, що можна доїхати майже до табору. По факту заїхали навіть у сам табір. Але дорога зайняла добряче часу, плюс поки перевдягнулися, перемалювали КП на свою карту, записали легенду - стартуємо о 15:18 замість офіційного старту об 14:00. До того ж, по старовинній традиції, йдемо "проти шерсті", тому починаємо маршрут самотньо, навколо нас не біжать тисячі змагальників. Даю старт на своїх Fenix 3, Андрій на Fenix5. Також вмикаю обидва навігатори. 


   Ось і перший для нас КП9. Фоткаємось і прямуємо далі. Помалу втягуємося у ходовий ритм, починаємо потроху підбігати, коли дозволяє дорога. 



   КП8 розташований біля старовинного місця сили. Зараз там місцеві старовіри зробили огорожку, поставили статуї.




   Потім по карті довгенький перехід до КП7, поки що видно, тому підбігаємо помалу, насолоджуємося чудовим осіннім днем. Погода - просто подарунок небес. Не холодно, сухо, світить Сонечко. Обабіч дороги тут і там зустрічаються гриби. Тримаємо швидкість вище 6 км/год!
   КП7 по карті на пересіченні струмка та дороги, 60м вбік по азимуту. Доходимо туди, КП не видно... Почали кружляти у пошуках. Немає. Облазили все навкруги. Тим часом починає темніти. КП ніде не видно. Сюди ж прибігають хлопці з команди "Мамодеми", починаємо шукати разом. Врешті хлопці телефонують до оргів, виявляється, що КП неправильно нанесли на карту... Насправді ж воно на квартал далі. Не менше півгодини втрачено на пошуки помилки... От тобі і високий темп пересування. Швиденько біжимо на правильну просіку вже в цілковитій темряві.


   Далі нічого особливо цікавого, йдемо по приборах, біля КП6 назустріч йде чималенько народу. Трішки не дійшовши 5го КП, зустрічаємо нашого знайомого Ігоря. Підказую йому, що 7й КП не там де треба, йдемо далі. Відстаємо від графіку... 




   КП4 на краю старого кладовища. Після нього, щоб не блукати по болоту в темряві, вирішуємо йти до залізниці по дорозі. Це трохи далі, але надійніше. Бігти вже майже не получається. 




   Далі спотикання по шпалах, досить довго. На КП2 промазуємо, бо канава така собі, не дуже виражена. 



   І наостанок КП1 в трубі під залізякою, до якої треба було продиратися через 2-метровий очерет. Добре, що небагато.
   Насамкінець обганяємо паровоз із чималенької кількості людей, але перед самими фінішем занирюємо у чагарі, і неправильно! Виходимо на дорогу і знову обганяємо тих же людей. Фінішуємо з часом 6:28. Гармін показав пройдену відстань більше 34 км.  Зразу ж за нами приходить "паровоз". Біля багаття багато людей, пригощаємося чаєм. Починаємо перекушувати. Робимо фото на тлі прапора ТКУ. Хвилин через 15 приходить Ігор з командою. Вже всі разом примощуємося біля вогнища. На маршруті залишись ще кілька команд. Місцевий маестро виконує композиції на бувалій в бувальцях гітарі. Лепота, цілковитий душевний спокій і врівноваження.




 Їхати не дуже то і хочеться, але ночувати не планували, нема спального приладдя на природі. Тому близко 12-ї пакуємось у "пижа" і рушаємо в бік хатів. Цьогорічна 25-шка завершується на цьому. 
   Що виніс для себе:
Не лінуватися робити фото карти з КП та легенди на старті, на випадок втрати карти або неточності нанесення КП;
По можливості внести точки КП в GPS - дуже спрощує орієнтування;
Обов'язково контакти організаторів на випадок ЧП;
Найзручніше орієнтуватися було по Fenix 5X (??!) із залитою туди картою. В цілому гаджети - добре, але краще за все - вміти орієнтуватися по паперовій карті. Особливо по темноті.
Випливає з попереднього пункту. Вчитися і не боятися ходити азимути. Ігор майже наздогнав  нас пішки без чітерських карт в телефоні, у важких трекінгових черевиках - за рахунок вміння гарно орієнтуватися;
По спорядженню, одежі та їжі все ок;
На дистанції 25 км запросто можна тримати швидкість руху вищу за 6км/год (зараз у нас швидкість руху 6 км/год, середня 5,3 км/год)

Результати змагань (скопіпастено з офіційного форуму оргів)
Результаты:

1. “Run, Forest, run!” - Оля Васанова, Богдан Яцик, Влад Пидопригора: 4.32
2. «Мамодеми» - Лев Мазко, Антон Кучер, Женя Родькин: 5.00
3. “Night Hunters” – Игорь и Вика Марценюк: 5.04
4. «сКотята» - Андрей Марченко, Анастасия Николаенко, Сергей Лёгкий, Дима Свердличенко : 5.46
5. «ПВД» - Дима Пустовойтов, Даша Демченко, Ванесса Зеленская: 5.56
6. “StarПерцы» - Андрей Кисель, Виталий Степанчук: 6.23
7. «Неучтёнка» - Максим Самозвон, Андрей Самозвон: 6.28
8. «Паралы» - Игорь Долженко, Настя Бодашевская: 6.30
9. «Люди» - Паша Надточий, Олег Трылис, Лёша Косячков, Люда Коваленко: 7.32
10. «Тандем» - Андрей Сирко, Влад Яременко, Сергей Бондарь, Алёна Гещак: 7.45
11. «Пешеходы» - Саша Горбов, Иван Шквир, Богдан Сухов: 7.47
12. «Первый опыт» - Юра Сгадов, Оля Ухань: 6.35 (6 КП)
13. «Берёзовые сосны» - Настя Волненко, Катя Новикова, Саша Алексеенко, Сергей Шпырко: 9.15 (6 КП)
14. «Черепашки» - Надя Гордеева, Аня Крахмалёва: 10.30 (6 КП)
15. «Торнадо» Лена Сенюк, Настя Супрунюк - 4.42 (5 КП)
16. «WCPGW» - Рома Пащенко, Сергей Буряков, Лиля Белоус: 4.41 (4 КП)
17. «Полюс» - Андрей Воронин, Снежана Чайка, Леся Пивовар: 7.18 (3 КП)
18. Артём Кучма – 3.20
19. Тарас Казанцев – 4.59
20. Степан Потиенко – 3.42 (5 КП)



"Ітогі падвєдьом" - 7 місце із 17 команд! Так тримати! (не забуваючи пити пиво на ходу)

За сим усе, до нових зустрічей!




Немає коментарів:

Дописати коментар