суботу, 17 жовтня 2020 р.

Kyiv Last One Standing - 2020

 Kyiv Last One Standing - 2020.
Змагання до останнього.


У 2019 році знайомі приймали участь у KLOS (Kyiv Last One Standing). Ідея сподобалася, вирішив спробувати в 2020 році. Родом ця забавка з Америки, подейкують придумав її славнозвісний Лазурус Лейк (той, що заснував Barkley Marathon).
Цитую з сторінки змагань:
Інформація

Kyiv Last One Standing — це бігові змагання, де спортсмени бігають по колу довжиною 6,7 км.
Участник має 1 годину, щоб подолати одне коло. Щогодини оголошується старт на чергове коло. Якщо учасник не встиг стартувати коло ( добігав попереднє, проспав виклик на старт і т.д.) — він вибуває.
Переможцем оголошується останній і єдиний учасник, який пішов на коло і фінішував його.
Вперше Команда МКС організувала забіг у 2019-му році. У 2020-му, не зважаючи на карантин, змагання відбулися і тривали 41 годину.


Також, слід зазначити, що в 2020 році ці змагання почалися синхронно по всьому світу, 
Перенесення дати забігу на 17 жовтня 2020 року (на тиждень вперед).
Старт о 15.00 за київським часом.
Яка причина?
У зв'язку із закритими кордонами, головні змагання Big Backyard Ultra в Теннессі не можуть бути проведені у звичному форматі. Тому організатори вирішили об'єднати всі забіги серії Backyard Ultra та організувати їх одночасно (17-го жовтня о 7.00 за Теннессі). Всі забіги матимуть онлайн зв'язок (через Zoom) і кожен у будь-якій точці світу зможе слідкувати за перебігом всіх Backyard Ultra в реальному часі, а вболівальники та учасники бачити результати своїх “колег”.
Ми вирішили приєднатися до цієї ініціативи. Через те, що наші змагання так близько до офіційного міжнародного старту, то провести два забіги з різницею в тиждень немає можливості. Тому ми вирішили перенести наші змагання на тиждень вперед, щоб бігати разом зі всім світом.
Друзі, розуміємо, що багато з вас уже внесли цей старт у свій календар, але сподіваємося на ваше розуміння. Ми вважаємо, що такий досвід буде цікавим як учасникам так і вболівальникам 😇
Ті, хто вже зареєструвалися на сайті, будуть автоматично занесені у списки. Якщо у нові дати ви не можете взяти участь, тоді ми повернемо вам стартовий внесок у повному розмірі. Просимо повідомити про своє рішення щодо участі.
А ті, хто ще вагається — ми чекаємо на вас! 🥰
Що нового?
Для того, щоб відповідати умовам участі у світової серії (Big's Backyard 2020 World Championships) ми повинні виконати деякі умови.
Змагання будуть проведенні у двох заліках:
Перший — загальний. Тут змагаються всі зареєстровані учасники.
Другий — “збірна команда”. З усіх зареєстрованих напередодні старту буде вибрано 15 найдосвідченіших спортсменів, результати яких будуть занесені у світовий рейтинг.
Члени “збірної” змагаються в загальному заліку на рівні з усіма учасниками. Якщо в фіналі залишається один спортсмен із загального заліку та один зі “збірної”, тоді результат другого фіксується у світовому рейтингу, але бігуни продовжують забіг, доки не залишиться один.
Golden Ticket отримає переможець загального заліку.

 Отже, 17 жовтня я налаштувався спробувати сили у бігу на витривалість. Наміри були здолати мінімум 8-10 кіл, а далі - буде видно. 

З самісінького ранку лив дощ. Все вимокло, величезні калюжі. Але, одягнувши гумові чоботи, відправився таки до парку Муромець. Якщо не побігати, то хоча б подивитись. Але, за годину до початку, почало розвиднятися, дощ перестав. Це укріпило в намірах взяти участь. 



   На момент старту зробилося навіть не дуже холодно. На старті близько 6 десятків учасників. Короткий інструктаж, відлік. 3тя, 2га, 1ша сирена... Почалося! 
   Коло мені трохи знайоме, та й розмічене добре. Багато людей навкруги. Всі не поспішають. Біжу майже в останніх лавах. Поки що все добре. 
   Що вразило - бігли 3 команди малозрячих. Поводир, а з нею - майже сліпа людина. По пересіченій місцевості, де навіть зрячому можна вивернути ноги... Моя повага людям, які не бояться нічого і не здаються.





   Ось так, одноманітно проходять коло за колом. Перші 3-4 кола ще досить мокра дорога, не хочеться вимочити ноги щоб вони розмокли і почалися мозолі. Тому стараюся перескакувати калюжі. Тим часом трохи підсихає, непомітно починає темніти. 
   Кожне коло проходжу за 50+ хв, на базі до наступного кола 3-5 хв. Цоього досить, щоб попити, поїсти і вийти на старт. Волонтери підбадьорюють, допомагають набрати чаю та води у кружку. 


   Кола після 8го добре чути втому, ноги дерев'яніють. Рухи вивірилися, майже всі повороти траси добре запам'яталися. На коло вже беру з собою "шалені бджілки" та з'їдаю 2-4 шт. 
   До 10го кола зійша майже половина учасників. Важкувато, але поки тримаюсь. Крім організаторського чаю добре заходить томатний сік, печенюшки. На якомусь з кіл відкриваю банку пива, і після кожного кола роблю 2-3 ковтки. Але сили невблаганно тануть. Одне з кіл приходжу менш ніж за хвилину до стартової сирени. Відчуваю, що фініш близько, але змагатия буду до останнього. 
   12 кіл. Сходить ще кілька учасників. В тому числі і переможець минулого року Oleksandr Bendas. Встигли з ним познайомитись і потеревенити на ходу. В нього щось з коліном. В мене теж ноги помітно поболюють, але поки тримаюсь. Причому ноги болять у підйомах. Поки носять - вперед!
   Мій Fenix 3 вже встиг розрядитися, 1 коло заряджаю його, несучи у поясі. Пересувати ноги дедалі складніше. Але хочеться перетнути межу 100км. До цього максимальна дистанція - 70 з чимось км. 
-


   Ось і довгоочікувані 100км. Майже 15 годин на ногах. 



   Доходячи останні метри до воріт стартової/фінішної зони, розумію що на цей раз досить. Дихалка, може ще й витримала б, а ноги - ні... Волонтери зчитують чіп на руці. Йду до суддівського столу і повідомляю про завершення. Мені виписують медальку, пригощають крафтовим пивом. Швидко перевдягаюсь, щоб не почати ловити дрижаки, фоткаю турнірну табличку і прямую до автомобіля. 
   До речі, на 15му колі сходить перший член збірної Oleksandr Shymanskyi.


   Прийшовши додому, завалююсь спати. Тим часом учаснки долають коло за колом. Одночасно у багатьох куточках світу. " В інтєрєсноє время живьом".
   Ноги тим часом напухли, болять у підйомах. Ходити важко і неприємно. Ще більше тижня лікував, мажучи 2 мазями одночасно. Вольтарен+ліотон, в рівних пропорціях. Бюджетніше - диклофенак+гепаринова. 
   Результатом в цілому задоволений, просто треба краще тренуватись. "Все біжиться!" (С) 
   


   Припухлі лапки наступного дня та медалька. 
   За сим, до нових зустрічей!
https://www.facebook.com/events/497438664198260/?active_tab=discussion
   
РЕЗУЛЬТАТИ ОН-ЛАЙН: https://bit.ly/3nXlkqa


1 коментар:

Дописати коментар